Porilaiset hullaantuivat georgialaiseen keittiöön
Tammikuun alussa avatun Ravintola Sairmen tilauskirjat ovat olleet täynnä ja puuhiiligrilli on saanut paiskia töitä ilta toisensa perään
Heti vuodenvaihteen jälkeen avautunut, georgialaista ruokaa tarjoava Ravintola Sairme on saanut hienon startin Porissa. Varsinkin viikonloput ovat olleet täynnä, kun porilaiset ovat lähteneet tutustumaan kaupungin uuden tulokkaan ruokalistaan.
Ravintoloitsijana ja osakkaana toimiva Nika Nikuradze kertoo, että heidän muissa ravintoloissaan mm. Turussa kävi asiakkaita Porista, jotka kysyivät, koska georgialaista ruokaa saisi myös Porista?
- Siitä se ajatus sitten lähti, kertoo Nikuradze.
Georgialaisen keittiön sydän on puuhiiligrilli, jonka kautta niin lihat, kanat ja kasvikset saavat omintakeisen makunsa. Lihan lisäksi iso osa georgialaista keittiötä ovat juustoiset leivät, eli hatsapurit.
Mikä sitten on muodostunut jo porilaisten suosikiksi?
- Kyllä se on kanaa smetana-valkosipuli-kermakastikkeessa, naurahtaa Nikuradze.