Ojalan lihapiirakka 60 vuotta – porilaiset opetetaan jo pieninä syömään piirakoita

Ojalan piirakoita on myyty torilla jo 60 vuotta.
Julkaistu 16. touko 2023

Ojalan lihapiirakka on vahva porilainen brändi ja piirakkakoju on seissyt Porin torilla vuodesta 1963. Kojun perusti Poriin Niilo Ojala. Hän osti reseptin hämeenlinnalaiselta yrittäjältä, joka myi kyseisiä piirakoita kasarmin portilla. Resepti on edelleen täysin sama ja tietenkin salainen. Nykyisen yrittäjän Tanja Medranon isä osti puolestaan piirakkakojun Ojalalta vuonna 1980. Tanja itsekin on ollut mukana toiminnassa alusta lähtien.

Tiesitkö, että alkujaan piirakkamakuja oli enemmänkin ja 70-luvulla piirakoita sai nykyisen lihatäytteen lisäksi myös omenahillo- ja muna-riisi-täytteellä. Tanja iloitsee, että porilaiset opetetaan jo pieninä syömään Ojalan piirakoita.

Radio Pori järjesti lähetyksessään Ojalan piirakkakojulle yllätyssynttärit. Juhlapuheen piti Satakunnan Keittiömestareiden puheenjohtaja Ari-Pekka Aaltonen, Julle Kallio maisteli piirakkaa ensimmäistä kertaa elämässään ja yrittäjä itse kertoi piirakoiden leipomisesta ja historiasta.