Hyvinvointialueen työhönvalmennus toimii hyvänä askelmana kohti työmarkkinoita – työnantajia innostetaan mukaan

Työhönvalmentaja Sonja Lymy ja esihenkilö Armi Perttu.
Julkaistu 11. marras 2024
Päivitetty 11. marras 2024

Laatuperusteinen työhönvalmennus edistää aikuissosiaalityön asiakkaiden työllistymistä työhönvalmentajan tuella. Pilotti käynnistyi Satakunnan hyvinvointialueella joulukuussa 2023. Työhönvalmennuksen lähtökohtana on työnhakijan oma osaaminen ja toiveet tulevasta työstä. Valmennus toimii hyvänä askelmana kohti työmarkkinoita. Työhönvalmentaja toimii sekä työntekijän että työnantajan tärkeänä tukena alkukartoituksesta ja perehdytyksestä alkaen. Myös työnantajakartoitus on iso osa laatuperusteista työhönvalmennusta ja sitä tehdään hyvin käytännön läheisesti jalkautumalla työpaikoille. Valmennuksesta on saatu hyviä käytännön kokemuksia ja nyt työnantajia innostetaan lähtemään mukaan.

Haastattelussa työhönvalmentaja Sonja Lymy ja mielenterveys ja -päihdepalveluiden esihenkilö Armi Perttu. Mitä valmennus vaatii työnantajalta ja millaisia kokemuksia on saatu?

Laatuperusteinen työhönvalmennus on osa Kestävän kasvun Satakunta 2 -hanketta, jonka rahoitus tulee EU:n elpymisvälineestä (Next Generation EU). Haastattelu on toteutettu yhteistyössä Satakunnnan hyvinvointialueen kanssa.