"2018 paiskattiin kättä Olli Lindholmin kanssa" - YÖ:n hitit soivat Rauman Kesäteatterissa kesällä 2024

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Otto Kanerva kertoo, että tapasi Olli Lindholmin vuonna 2018 Juha Tapion keikan jälkeen. Tässä yhteydessä sovittiin yhteisestä projektista.

Rooleissa nähdään jälleen upeasti laulavia ja taitavia näyttelijöitä, jotka kaikki nähdään ensimmäistä kertaa Rauman kesäteatterin lavalla. Näyttelijäkaartin muodostavat Kai Hyttinen, Sanna Saarijärvi, Päivi Pylvänäinen, Kalle Pylvänäinen, Annica Milán ja Valtteri Lehtinen.
Julkaistu 28. marras 2023

Kesällä 2024 Rauman kesäteatterissa kuullaan Yö-yhtyeen musiikkia, kun Ihmisen poika -musiikkikomedia saa kantaesityksensä 13. kesäkuuta.

Keikan jälkeen Olli tuli paiskaamaan kättä ja kysyi, teetkö Otto meidänkin hitteihin perustuvan musiikkinäytelmän?

Toisena käsikirjoittajana ja ohjaajana toimiva Otto Kanerva kertoo, että oli tavannut vuonna 2019 äkillisesti menehtyneen Olli Lindholmin Juha Tapion keikan jälkeen vuonna 2018, jolloin Lindholm oli esittänyt toiveen, jos Yönkin kappaleita voisi jossain näytelmässä kuulla. Porilaista alkuperää olevan rokkarin ajatus perustui Kanervan ohjaamaan Kaksi Puuta -näytelmään, jossa kuultiin Juha Tapion hittejä Hämeenlinnan Kesäteatterissa.

  • Meillä oli Hämeenlinnan kesäteatterissa viimeinen viikonloppu Kaksi Puuta -näytelmästä. Olli oli ensin katsomassa viimeisen näytöksen lauantaina ja sunnuntaina oli vielä Juha Tapion keikka. Keikan jälkeen Olli tuli paiskaamaan kättä ja kysyi, teetkö Otto meidänkin hitteihin perustuvan musiikkinäytelmän? Siinä se sovittiin ja hanketta alettiin viemään eteenpäin, kertoo Kanerva.

Ihmisen poika on Mikko Kivisen ja Otto Kanervan käsikirjoittama näytelmä, jonka tapahtumat sijoittuvat eristäytyneeseen kyläyhteisöön, jossa aika on pysähtynyt. Kylän henkinen johtaja pitää yhteisöä tiukasti otteessaan, johtoajatuksena ”ennen kaikki oli paremmin”.

Lauantaitanssien sijaan vietetään lauantaiseisojaisia, koska ”eihän Olli Lindholmkaan tanssinut”.

Ainakin näennäisesti asukkaat ovat tyytyväisiä ja yhteiselo rauhallista. Kaikki on kuitenkin vaarassa muuttua, kun ulkopuolisen maailman tuulahdukset murtautuvat kylän muurien sisäpuolelle. Kuinka käy, kun yhteisön harmoniseen ulkokuoreen alkaa ilmestyä säröjä?